top of page
DSC_0569.NEF.jpg

Manon

Mijn droom is om mijn passie voor duurzaam textiel te delen met de wereld. Ik ben een maker. Ik word er gelukkig van als ik nieuwe dingen kan creëren. Het liefst doe ik dat door middel van textiel. 

De techniek om van 1 of meerdere draden textiel te maken is al eeuwenoud en door de jaren heen in de basis nauwelijks veranderd. Dat is wat textiel in mijn ogen zo’n mooi product maakt. 

Wat wel is veranderd, is de mate waarin we textiel zijn gaan consumeren. Wij zijn gewend geraakt aan een overdaad aan goedkope textiel en kleding. Arbeidsomstandigheden, lange termijn visie en gezondheid van mens en natuur zijn belangrijke themas in de industrie. 

Ik ben geen wereldverbeteraar en ik beweer niet dat ik zelf nooit fast fashion koop. Maar wat ik wel kan doen is mijn kennis en passie voor textiel delen door middel van duurzame en eerlijke kleding, om zo meer bewustzijn te creëren.

Bianca

Alles vertelt een verhaal, ook kleine details. Ik ben iemand van de details en zie daar schoonheid in. Dit is typerend voor mijn werkwijze als Interactive Performance Designer. Ik maak ervaringen voor publiek in de vorm van een installatie of performance. Het publiek wordt op een interactieve manier meegenomen in een verhaal.

Mijn interesse gaat uit naar veel verschillende disciplines: theater, beeldende kunst, muziek, creatieve technologie, natuur, filosofie, etc. Ik ben altijd op zoek naar de connecties tussen deze disciplines. 

Voor NONNON geef ik woord en beeld aan het verhaal dat we willen vertellen zodat we dit de wereld in kunnen sturen. Daarbij zoek ik de verbinding op tussen onszelf, de klant en de rest van de keten.

Op deze manier wil ik bijdragen aan een betere wereld en het delen van kennis over de mode- en textielindustrie.

"Als kind was Nonnon mijn bijnaam. Mijn zusjes noemden me zo, omdat ze mijn naam nog niet konden zeggen. De naam staat symbool voor de dromen die ik als kind had, toen angsten en onzekerheden over het laten uitkomen van die dromen nog niet in de weg stonden. Als iemand mij vroeg wat ik later wilde worden, was mijn antwoord: mode ontwerpster. En mooie, eerlijke kleding maken is wat ik nu wil gaan doen."

                                                                                                       - Manon -

Missie & Visie

Het doel van NONNON is om het eerlijke verhaal van de textiel- en fashionindustrie te delen. Met het eerlijke verhaal bedoelen we dat we graag willen delen wat een ontzettend mooi en veelzijdig grondstof textiel is. De natuur geeft ons prachtige materialen en daarnaast worden nieuwe technieken ontwikkeld waarmee we grondstoffen kunnen recyclen en een nieuw leven kunnen geven. 

NONNON staat voor duurzame en eerlijke producten met een no-nonsense uiterlijk. Als consument word je bij de keten betrokken. Dat doen we door alle stappen in de keten te delen en informatie te geven. Doordat de kleding op maat wordt gemaakt, is er geen overproductie en wordt de levensduur van het kledingstuk verlengd. Het ultieme doel is om de gehele keten te sluiten. Een kledingstuk dat aan het einde van zijn levensduur is, kan teruggebracht worden naar NONNON. We gaan onderzoeken hoe we de circulaire keten kunnen inrichten.

Onze toekomst visie is het hebben van een eigen atelier/winkel waar persoonlijk contact en verbinding een belangrijke rol spelen.

0X4A9006-1.jpg

Werkwijze

0X4A9006-1.jpg

Ontwerpen

We ontwerpen volgens het design for recycling principe. Onze ontwerpen zijn tijdloos en no-nonsense. Tijdens het ontwerpen van het model onderzoeken wij welke stof geschikt is en welke wij vinden passen bij de style van het model.

74bf0fdf-01cb-42df-98ee-788fdd5ffb84_edited.jpg

Bestellen

Via het bestelformulier neem je contact met ons op om te laten weten dat je een NONNON kledingstuk wilt kopen. Je geeft aan welke je wilt bestellen en maakt een afspraak voor een bezoek aan het atelier. Als je een Ready made wilt kopen geef je dit aan in de mail.

0X4A9042-1.jpg

Bezoek atelier of Pop-Up

Tijdens je bezoek nemen we je maten op en bespreken we welke stof je zou willen. Soms kan het zo zijn dat bij een bepaalt ontwerp meerdere stoffen geschikt zijn. 

0X4A9068-1.jpg

Stof & fournituren 

Zodra wij je maten hebben, weten welk kledingstuk je wilt en van welke stof we deze gaan maken gaan we de stof en fournituren bestellen. De stoffen worden geweven bij een duurzame weverij in Enschede of worden tweedehands ingekocht. We werken zoveel mogelijk met tweedehands en gerecyclede knopen die we zelf verzamelen. Materialen die overblijven worden gebruikt voor onze kinderkleding. 

0X4A9151-1.jpg

Maken

Ieder kledingstuk wordt met veel liefde en geduld met de hand gemaakt. We maken patronen op jouw maat aan de hand van een eigen ontwikkeld patronen systeem. 

WhatsApp Image 2021-11-30 at 11.31.32.jpeg

NONNON + JIJ

Ieder kledingstuk is uniek en persoonlijk. Op het label zie je deze verbinding tussen jou en NONNON terug. 

ja.JPG

Verpakken & versturen

Je bestelling wordt verpakt in duurzaam papier en we gebruiken stempels in het ontwerp. Door het gebruik van papier houden we de pakketjes klein en passen deze door de brievenbus. 

Neem contact met ons op! 

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via de mail of stuur een bericht via Instagram.

Atelier adres

Winterswijk Brinkheurne, Nederland

Manon en Bianca Lurvink

Atelier tijden

Woensdag

Vrijdag

08:30 – 16:30 

14:30 – 16:30 

Bezoek in het weekend is mogelijk in overleg

IMG_7699-COLLAGE.jpg
bottom of page